Träna enkelt ibland

Ibland försöker jag tänka på att göra träningen så enkel och okomplicerad som möjligt för att det ska bli hållbart och regelbundet. Ska man exempelvis träna rallylydnad så behöver man inte alltid åka iväg eller ens använda skyltarna. 

I måndags tränade jag rallysvängar och helt om på en grusväg härhemma under en promenad. Det roliga är att Tassie tycker det är så himla kul när vi helt plötsligt stannar promenaden och börjar träna på oförväntade ställen att hon oftast gör allt helt perfekt då! 

Igår gjorde tränade vi också enkelt. Tassie fick bära klövjeväska med dummiesar under promenaden. I slutet av promenaden stannade vi till nere vid vattnet och apporterade en stund. Det händer något med Tassie när hon får på sig klövjeväska. Svansen rakt åker upp och hon vill gå framför (nästan så att hon drar lite, vilket aldrig händer annars). Hon är på uppdrag 😊

(null)

Tassie fick även en liten pälstrimning igår. Det är svårt att trimma snyggt på vintern när man vill hålla pälsen lite längre för att skydda mot kylan. Tyvärr har klippmaskinen alltid klippt på det sättet, även när det var helt ny. Det skulle säkert bli bättre om man köpte en lite dyrare maskin.

(null)
Före klippning - glömde att ta en efterbild.
Idag ska vi iväg till Stockholms hundsporthall och träna agility tillsammans med pappa och Calle. Jag har funderat en hel del på målen för 2019 och det kommer att vara sista året vi tävlar i agility. Mer om målen i ett annat inlägg 😊

/Karin