Ljusare tider ⭐️

Det känns äntligen som att det börjar märkas att vi går mot ljusare tider igen! I eftermiddags ville jag ta en lite tur i skogen med Tassie innan vi tränade rallylydnad. Men det var precis sådär att det kändes lite för sent om man ville se var man satte fötterna, tänkte jag, och hade till min stora glädje fel. Det är verkligen härligt att gå mot ljusare tider!

(null)

Efter promenaden tränade vi två vändor med appen Rallyslingan hemma i trädgården. Tassie var jätteduktig, någonstans mellan på hugget och busig, vilket gav ett jättebra resultat. Tyvärr var hon så busig att hon nöp mig i låret ett par gånger (en lite hårdhänt businvit, men gick trots detta fint idag. Den där appen är så fiffig och gör verkligen träningen enkel. Mycket bra att variera med och extra bra när det är kallt och snö, då man kanske inte har lust att göra en bana med skyltar. 

/Karin


Agilityträning i Stockholms hundsportcentrum

Hej 🐾
Idag åkte vi till Sthlm hundsportcentrum och tränade Agility tillsammans med pappa och Calle. I början la vi lite fokus på olika handlingövningar och i slutet la vi ihop allt till en liten bana. Tassie var bitvis lite ofokuserad och gjorde lite saker som är ovanligt för henne. Calle var lite likadan. Jag kände mig ungefär som Tassie i huvudet, så det var kanske inte så konstigt att det blev tok ibland 😂

Banan vi körde på slutet - jag är lite övertydlig ibland där tidigare missar hade skett vid handlingövningarna.

Det kändes ändå som att det blev ett bra pass. Jag sökte främst ett bra flow och är inte ute efter att peta i detaljer. Det var svårt för mig att ha ett bra tempo för jag har rejäl träningsvärk och ont mitt underben (eller metallben som jag kallar det ibland 😂). Det kan bli så när det är kallt, bara att acceptera. 

Sött och glatt lite skutt 💕
Det känns skönt att komma iväg till en hundhall och få lite ordentlig träning igen. Nu har det varit lite kallare ett tag och då är det inte lika kul att träna ute. Agility är ju rent av svårt att träna ute den här årstiden med tanke på att hindrena kan bli hala. Ja, det är rent av riskfyllt! 
Brukar du hyra hundhall för träning den här årstiden?
/Karin

Träna enkelt ibland

Ibland försöker jag tänka på att göra träningen så enkel och okomplicerad som möjligt för att det ska bli hållbart och regelbundet. Ska man exempelvis träna rallylydnad så behöver man inte alltid åka iväg eller ens använda skyltarna. 

I måndags tränade jag rallysvängar och helt om på en grusväg härhemma under en promenad. Det roliga är att Tassie tycker det är så himla kul när vi helt plötsligt stannar promenaden och börjar träna på oförväntade ställen att hon oftast gör allt helt perfekt då! 

Igår gjorde tränade vi också enkelt. Tassie fick bära klövjeväska med dummiesar under promenaden. I slutet av promenaden stannade vi till nere vid vattnet och apporterade en stund. Det händer något med Tassie när hon får på sig klövjeväska. Svansen rakt åker upp och hon vill gå framför (nästan så att hon drar lite, vilket aldrig händer annars). Hon är på uppdrag 😊

(null)

Tassie fick även en liten pälstrimning igår. Det är svårt att trimma snyggt på vintern när man vill hålla pälsen lite längre för att skydda mot kylan. Tyvärr har klippmaskinen alltid klippt på det sättet, även när det var helt ny. Det skulle säkert bli bättre om man köpte en lite dyrare maskin.

(null)
Före klippning - glömde att ta en efterbild.
Idag ska vi iväg till Stockholms hundsporthall och träna agility tillsammans med pappa och Calle. Jag har funderat en hel del på målen för 2019 och det kommer att vara sista året vi tävlar i agility. Mer om målen i ett annat inlägg 😊

/Karin 

Visa fler inlägg