Stadga, backa och skogspromenad

Under förmiddagen vart det ganska lugnt. Jag var iväg på uhundiga saker som läkarbesök och en trevlig fika med en kompis. På eftermiddagen har det varit lite mer hundaktivitet. Det är ganska kallt idag så därför bestämde jag mig för att träna inomhus. Vi tränade först lite bakbenskontroll genom att ställa en kartong på en yogamatta (så att den inte skulle glida iväg), Övningen går ut på att hon ska ha frambenen på kartongen och flyttat bakbenen i en cirkel runt kartongen. Jag försökte demostrera med två bilder. 
  (null)

För att få lite bättre stadga i hägerhandlingen fick jag ett tips på privatlektionen jag tog i somras som ska göra att man får ett en stadigare och närmare kontakt i fortgående. Så först står man sådär stiligt brett isär med benen tar in hunden såhär:

(null)
När man har fått in hunden i en bra position vid sin sida så tar man fram det bakre benet och därifrån går man vidare och håller en bra position. Lite stökigt på bilderna för att jag har dragit in massa julkartonger och grejer... 

Sen tränade vi lite olika sätt att backa med hjälp av handen som target. Fungerade faktiskt mycket bra! Men nu tränade vi in kommandot, både vid sidan och framifrån. Tror att det kan vara en bra start. 

Sen gick vi ut i skogen tillsammans med en granne och hennes hund Astor. Det blev en trevlig och lugnande promenad. Jag var så stressad när vi gick iväg, så det kändes skönt att komma ner i varv.
(null)
Här är söta Astor

(null)
Tassie och Astor