Rallyträning SSBK

Ja! Efterlängtad banträning på Stockholm Södra BK idag. Med hjälp av appen Rallyslingan kunde jag enkelt skapa en bana på avancerad nivå utan att behöva leta eller tänka efter speciellt mycket själv. Smidigt! Det var längesen Tassie och jag gick bana nu och därför hade jag enbart två viktiga mål.
 
1. Ha kul! 
2. Stämma av formen
 
Att vi behöver stämma av formen råder ingen tvekan om. Det har varit ett stort glapp i träningen och nu behöver vi ta reda på var vi ska börja plocka i pusslet när vi drar igång igen. Till min stora glädje så känns det verkligen som att vi kan ta vid precis där vi slutade. Vi har våra stora svagheter, högerhandling och backa, att nöta vidare på.
 
Den här rackaren har vi och kommer vi att få kämpa hårt med. Tassie tycker inte det är nödvändigt att backa rakt bakåt - det finns roligare varianter - menar hon.
 
Tassie var verkligen på strålande glatt humör. Hon visste verkligen vad som var på gång när jag började bygga banan och hon gillade det skarpt! Det känns extra kul att hon blir så glad eftersom man verkligen gör rätt grej för henne då. Träna rally är verkligen något hon tycker om 😊
 
En boll och en rallybana. Då är livet fint!
 
Högerhandlingen behöver vi fortsätta att slipa på. Den är långt ifrån lika stadig och säker som vänsterhandlingen. Framförallt behöver vi lägga fokus på bakbenskontroll och stadga i just högerhandlingen. Jag har en del ess i ärmen, dels från att vi tränade i stadga i vänsterhandlingen men även från privatlektionen vi tog i somras. 
 
Ett tips jag fick på privatlektionen var att ha tydliga kommandon för att skilja fotgång på höger och vänster sida. Kommandot ”fot” är redan hårt intränat fotgång vänsterhandling, därför har vi börjat träna in kommandot ”knä” för fotgång i högerhandling. Det var faktiskt ett bra tips att se det här som helt olika moment och börja träna därefter.
 
Förutom träning så hann vi tog vi även två skogspromenader. Uppvärmning och nedvarvning ser jag som en viktig del i träningen.
 
Det var en ruggigt kall dag. Efter två timmars på brukshundsklubben blev man minst sagt påmind om temperaturen. Nu har vi varit hemma ett tag och vilat framför en brasa med varsin filt. Trots detta så känns det fortfarande i fingrarna. Om någon har nåt bra tips på en supervante - välkommen att berätta! Nu ska jag lägga upp en liten träningsplan för högerhandling, stagda och backa tre steg. 
 
Ha en fin eftermiddag och klä er väl!