Träna rallylydnad med telefonen?

Jag har skrivit om appen Rallyslingan tidigare i bloggen. Jag är inte sponsrad på något sätt utan vill verkligen bara rekommendera en bra att för er som tränar rallylydnad. Förra gången använde jag appen för att få hjälp att skapa en bana på avancerad nivå som jag sedan ställde upp och gick. Jag behövde alltså inte leta på nätet eller hitta på något själv. Det kan vara skönt ibland. 

Idag har det varit fruktansvärt tråkigt väder här, så jag hade faktiskt ingen lust alls att stå och bygga bana. Så kikande jag in i appen och hittade en funktion där man kan få en som kommenderar en bana åt en på den nivå man skrivit in att man befinner sig på (avancerad nivå i mitt fall). Antingen random utvalda moment, men man kunde även välja helt själv. Man kunde även ställa in hur många sekunder det ska vara mellan momenten och till start. Det här passade verkligen  toppen en dag som denna! 
(null)

Jag gick förbi och startade filmkameran i slutet av ett av passen. Jag har alltså headset där jag blir kommenderad, det är därför ni inte hör själva kommenderingen. 

Så vi körde två kommenderingar. Varje kommendering tog cirka 4 minuter och så tog vi lite lekpaus emellan. Jag har insett att det är riktigt bra störningsträning att träna hemma i tomten. På klubbar och andra ställen sköter hon sig alltid exemplarisk och bryr sig inte i människor, bilar, hundar osv. Men hemma är en annan sak! Hon blir hemskt distraherad. Tror det kan vara bra att träna lite hemma i trädgården ibland.

Ha en fortsatt trevlig fredagkväll 🐾

Sweden international horseshow

Igår var jag och min fina vän Sandra på Sweden international horseshow (SIHS) i Friends Arena. Det var verkligen trevligt att komma iväg på något sådant. Sandra och jag lärde känna varandra för 20 år sedan när vi hade varsin ponny, Snobben och Fatima, i samma stall. Sen dess har vi varit vänner 💛
 
Sandra och jag på SIHS läktaren igår

Tidigare har jag verkligen haft ett startkt brinnande hästintresse. Jag har haft många egna hästar samt tränat och tävlat en del genom åren. Tyvärr klingade hästrintresset av i och med en skada jag gick i samband med ridning som gjorde att jag idag har massa plattor och skruvar i ena underbenet. Dessa kommer i kläm när jag rider. Det gör ont och är helt enkelt inte kul längre. Ett litet sidospår om mig och hästar bara.
 
SIHS är faktiskt inte bara häst! Igår tittade vi på SIHS agility.
(null)

 Vi gick också på SIHS mässa där det är fullt med saker till både hästar, hundar och människor. Jag köpte ett par vantar till mig själv och en nytt Back On Track - nättäcke till Tassie. Hennes gamla är egeneligen alldeles för litet och sitter som korvskinn. Tänkte att pappa kunde få det gamla till sin hund Calle eftersom den är lite mindre. 
  (null)
Tassies nya Back On Track med massa fiffiga funktioner för optimal bekvämlighet
Nya handskar från Tegera. Älskar den här modellen! Har endast funnits i vitt tidigare vilket blir skitigt väldigt snabbt. Därför slog jag till när jag såg att modellen hade kommit med svart läder. Perfekt!
En annan höjdpunkt var Indoor Cross Country! 
(null)

 
 


 
 


MTB i skogen

Idag körde vi MTB i skogen. Tassie älskar att springa med! Här är ett litet filmklipp från dagens tur. 


(null)
Väl påpälsade denna kyliga förmiddag!

Nu på kvällen ska jag och min fina vän Sandra iväg på Stockholm International Horseshow. Det är inte bara hästar... utan även lite agility. Kommer bli så trevligt! Återkommer med lite hundiga inslag här imorgon 😊
Visa fler inlägg