Nos-shoppa på Arken Zoo

Förra veckan var jag sjuk och skrev mycket om enkel aktivering. I ett inlägg skrev jag några tips på saker man kan göra som är enkla men ändå aktiverar hunden (läs inlägget här). Men just förra veckan passade det perfekt att åka till Arken Zoo i Huddinge. Dels bedövde Tassie fylla på hundmatsförrådet och dels behövde hon få hitta på någonting kul. Shoppa med nosen i en hundbutik tycker hon är riktigt roligt. Utöver att jag berättar lite om Tassies nos-shopping så är det här inlägget även skrivet i samarbete med Arken Zoo.
 
 
Tassie älskar att gå runt och nosa bland ben och godsaker. Dessutom får hon alltid välja ut någonting själv. Det är andra gången vi är på Arken Zoo i Huddinge. Det är verkligen en fin butik med mycket trevlig och hjälpsam personal. Utöver Tassies godbitar så köpte vi hundmat och kosttillskott.
 
 
Vi köpte Avital flex som är ett kosttillskott med bland annat glukosamin och MSM. Tassie blev 7 år nu i höst och då behöver man verkligen börja värna om hennes leder och ligament. Det här verkar vara ett väldigt prisvärt kosttillskott. Tassie sväljer lätt er tabletten med en liten klick Vegiar på (Vegetarisk kaviar).
 
Vi har bara använt det här kosttillskottet ett par dagar så jag får återkomma med en utvärdering senare. Det kan dock vara svårt att avgöra om det blir någon skillnad eftersom jag börjar använda produkten i förebyggande syfte - alltså redan innan Tassie visar några tecken på åldersstelhet osv. 
 
 
 
Ja, så köpte vi självklart hundfoder. Tassie äter Canagan, vilket utan tvekan är det foder som fungerar bäst för henne. Det är ett spannmålsfritt foder med kyckling (finns såklart andra smaker också). Vi har testat några andra sorter under Tassies liv, men faller alltid tillbaka till Canagan och kan bara konstatera att det är ett toppenfoder för Tassie!
 
Här behövs ingen utvärdering från mitt håll, jag vet redan att det är ett fantastiskt foder, men det kan såklart vara väldigt individuellt. För några år sen rekommenderade min pappa att börja använda det här fodret till hans hund Calle som är ganska kräsen i maten. Han bytte till Canagan och det fungerade väldigt bra för Calle också. 
 
Länk till Canagan hos Arken Zoo - Såg att det just nu är klubbspris i webbshoppen!